Wednesday, July 18, 2012

Zeytnyağlı Kereviz, Zeytnyağlı Kereviz Tarifi, Resimli Oktay Usta Zeytnyağlı Kereviz


Zeytnyağlı Kereviz




Malzemeler

►1 adet limon

►1 demet dereotu ve maydanoz

►1 çorba kaşığı şeker tuz

►1.5 kilo kök kereviz

►1 bardak zeytinyağı

►1 Bardak iç bezelye

►3 baş havuç

►3 baş soğan




Zeytnyağlı Kereviz Tarifi:

Kerevizler, soyulur, yarım ay şeklinde parçalara bölünür, yarım

limon sıkılmış tuzlu suda haşlanır, soğuk suda soğutulur. Havuçlar kazınır, boyuna dörde bölünür, ince ince doğranır, haşlanan kerevizlerle beraber yayvan bir tencereye yerleştirilir. Aralarına bezelyeler serpilir, ince halkalara doğranmış soğanlar üzerine yerleştirilir. Yağı, tuzu, şekeri konur, yarım limon sıkılır, yeteri kadar su ilave edilip üzeri kağıtla veya tabakla kapatılır, kapağı örtülüp orta hararetli ateşte yarım saat pişirilir. Tencerede soğuduktan sonra servis tabağına çevrilir. Üzeri maydonaz ve dereotuyla süslenir.

Not: Zeytinyağlı yerelması aynen uygulanır, yalnız onu önce haşlamaya gerek yoktur.






Sponsor Bağlantılar





Bu Tarife Yorum Yazın,



Sık Kullanılanlara Ekle, FaceBook'ta Paylaş

No comments:

Post a Comment