Wednesday, July 18, 2012

Öğle Tostu Tarifi

Malzemeler


•    2 çorba kaşığı tereyağı
•    I orta boy soğan, ince kıyılmış
•    2 çorba kaşığı un
•    1 litre / 4 bardak ılık süt
•    Tuz ve taze çekilmiş karabiber
•    6 haşlanmış yumurta, kabuklan soyulmuş
•    1 çorba kaşığs ince kıyılmış maydanoz



Küçük bir tavada tereyağını orta hararetli ateşte eritin. Soğanı 3-4 dakika, kahverengileşmesine izin vermeden kavurun. Unu eleyin ve bir tahta kaşıkla bir dakika karıştırın. Sürekli karıştırarak azar azar sütü dökün, tortulanmamasına dikkat edin. En son eklediğiniz Sütten hemen sonra tuz ve biber serpip 2-3 dakika daha pişirin. Sosu kaşıkla işitilmiş bir servis tabağına aktarın, yumurtaları ikiye bölün ve sosun üzerine oturtun. Üzerlerine maydanoz serpin. Kızarmış tereyağlı ekmek eşliğinde sıcak olarak servis yapın.


Benzer Tarifler:


No comments:

Post a Comment