

Sponsor Bağlantılar
İzmir Kebabı nasıl yapılır, İzmir kentinin güzel tatlarından bir tanesi olan İzmir Kebabı tarifimiz sizlerle..
Malzemeler
500 gram kıyma
1 tane soğan
2 dilim bayat ekmek
1 tane yumurta
2 kaşık sıvı yağ
2 tane büyük domates
1 kaşık kaşık salça
2 bardak su
1 küçük demet kıyılmış maydanoz.
Yeterince tuz ve karabiber
Tarifi
Koyun etinin but ve kaburga bölümünde ki döşünden kemiksiz bir şekilde lifler çıkarıp ve üzerindeki ince derilerini traş edip, soğan suyu, tuz ve çok az zeytinyağı ile güzelce bulayıp bir gece boyunca bekletilir. Et, bir yağlı bir yağsız fırıldaklı şişe düzgünce geçirilir. Rüzgâr tutmayan bir yerde yan tarafta kebapları pişirecek tarzda uzunlamasına yakılmış kömürle beraber sürekli çevirerek pişirilir. Alt kısmına da geniş bir kap koyarak akan yağları orada biriktirilir. Arada bu yağları dönen kebap üzerine güzelce sürülür. Etin üst kısmı pişince çevire çevire pişen kısımları keskin bir bıçak yardımı ile alınır, servis tabağına alınır ve yanında garnitür ile servis yapılır.
Diper Kebap Tariflerimiz, Afiyet Olsun..
No comments:
Post a Comment